Mijn projekten 2011

Het is mijn bedoeling om op deze en volgende pagina's de interessante details van een projekt te vermelden. Het zou te veel zijn als ik alles wat ik film zou verklaren. Ik laat geen prive opnamen zien. Ook geen opnamen van derden, die misschien gevoelig kunnen zijn, zoals bruiloften, trouwpartijen, bedrijfsopnamen e.d. Ik respekteer bezwaren van personen die in mijn films voorkomen. Het is onontkoombaar dat er mensen te zien zijn, die niet meer in ons midden zijn. De toegepaste muziek is voor zover ik weet, bijna altijd rechtenvrij. dwz dat er geen Buma-Stemra rechten over betaald hoeven te worden. Ik hoop met de pagina's van mijn projekten mensen er toe aan te zetten om zelf een film te monteren.

 

Ik moet ergens beginnen. Ik ben deze site begonnen in 2013, dus lijkt het mij redelijk om met de projekten in 2011 te beginnen.

 

Stage Merewade College 2011.  Toen ik gevraagd werd om een film van de stageperiode te maken, voelde ik me zeer vereerd omdat op het Merewade College mensen werken die goed kunnen filmen. Maar blijkbaar had ik al zoveel bekendheid dat men het mij toevertrouwde. Ik heb met hen de voorwaarde besproken waar de film aan moet voldoen. Het moet een stukje voorlichting zijn voor toekomstige stagiëres en de bedrijven. De film wordt vertoond op de z.g. terugkomdag, voor de stagiëres, hun ouders en vertegenwoordigers van de bedrijven. Ik ben twee weken op pad geweest met de betreffende docenten. Ik heb alles uit de hand gefilmd met mijn Panasonic camera. Ik heb wel een groothoeklens gebruikt. Het geluid is opgenomen met de cameramicrofoon. Alle opnamen zijn in de stand automatisch gefilmd.   

Kleindiervereniging Merwezoom   Door stom toeval ben ik met hen in kontakt gekomen. Ik moest schuilen vanwege een hevige regenbui en stond bij konijnenkooien. De eigenaar heeft mij toen enthousiast verteld over zijn hobby en de vereniging Merwezoom. Ik heb aangeboden om een film van hun aktiviteiten te maken. Nog diezelfde week stond ik in Hoornaar om het prepareren van een haan te filmen. De inrichting en keuringen van de dieren hebben veel indruk op mij gemaakt. Ik heb alles uit de hand gefilmd met mijn Panasonic camera. Achteraf had ik het geluid van de keurmeesters met een externe microfoon moeten doen, dan had ik waarschijnlijk minder last gehad van het achtergrondgeluid. Ik heb tijdens de montage nog geprobeerd om het geluid van de keurmeesters naar voren te halen, maar dat is maar gedeeltelijk gelukt. Als volslagen leek op het gebied van kleindieren, was deze film maken voor mij een bijzondere ervaring, waar ik veel plezier aan beleefd heb. 

Het Truckerfestival 2011   In 2010 had ik het truckerfestival al een keer gefilmd. Het vond toen plaats in de Remonhal in Schelluinen. Dat was een doorslaand succes. Het enige nadeel was dat de meeste mooie glimmende trucs in de modder stonden. Het was voor het publiek niet aantrekkelijk om er langs te lopen. In 2011 is het Truckerfestival uitgeweken naar de Evenementenhal in Gorinchem. Het is een koud maar succesvol evenement geworden. Ik heb er een impressie van gemaakt. Ik heb het gefilmd met mijn Sony Z1. Het diafragma stond op automatisch. Het geluid en afstand heb ik steeds handmatig ingesteld.  

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

18.02 | 15:36

Hallo Toon,

Ik heb je film nog steeds niet ontvangen.
Graag je e-mail adres.

Hans Baardman

...
09.05 | 16:18

Geachte filmers, ooit heeft Martin van de zomerschool een film van ons gemaakt, ook van onze fietsclub, die bestaat dit jaar 10 jaar,

...
14.01 | 15:19

Hoi Bert
Voor zover ik weet zijn de volgende oud leraren nog in leven:
Blankenstein, Walhout, Hijlaerts, Schep, (v.Oijen en Ineke administratie) en ikzelf

...
09.01 | 12:15

ik ben ook benieuwd hoe oude ze dan nu ongeveer zullen zijn.

...
Je vindt deze pagina leuk