MIJN PROJEKTEN 2012

Stage Merewade College 2012    Ik beschouw het als een compliment, dat ik in navolging van vorig jaar, weer gevraagd ben om een film te maken van de stageperiode. Met de ervaring van vorig jaar was het voor mij een stuk eenvoudiger geworden. We zijn weer uitgegaan van dezelfde formule. Organisatorisch liep het beter dan vorig jaar. De filmweken waren voor mij een feest. Ik kom op bedrijven waar ik normaal nooit zou komen. Ik heb weer alles uit de hand gefilmd met mijn Panasonic camera. Het enige minder leuke is de korte montagetijd. Een week na de stage moest de film vertoond worden aan leerlingen, ouders en vertegenwoordigers van bedrijven.

 

 

 

De Dorstige Types.    Ik ontmoette hen voor het eerst tijdens het Truckerfestival In de Evenementenhal in Gorincem. Zij waren daar met militaire voertuigen. Als vroeger dienstplichtig militair was ik geïnteresseerd. We raakten in gesprek en ik werd uitgenodigd om een keer bij hen te komen kijken. Ik ben hierop ingegaan en na een rondleiding had ik al een script in gedachten. Men vond het prima als ik voor hun een promotiefilm zou maken. Het is uiteindelijk een film geworden waar doordat er steeds weer dingen bij kwamen, veel tijd in heeft gezeten. De cadi (cantine) is intussen gesloopt, dus de film moet nog aangepast worden aan de nieuwe cadi. Alle opname zijn uit de hand gefilmd met mijn Panasonic camera, behalve de buitenopname met de witte voertuigen, die zijn vanaf statief gefilmd met mijn Sony Z1 camera. Aan deze opnamen heb ik een flinke verkoudheid overgehouden. Het was -9 graden en ik heb de hele middag gestaan.

 

 

Promotiefilm "De DorstigeTypes"

Nico  Verzamelaar en Modelbouwer  Bij de Dorstige Types kwam ik Nico tegen. Hij heeft in een ruimte boven in de hal een museum ingericht. In dit museum staan allerlei rariteiten en is veel documentatie over de tweede wereldoorlog. Maar het meest in het oog springend is de unieke verzameling van modelvoertuigen, die Nico zelf zeer nauwkeurig op schaal gemaakt heeft. Nico was vereerd dat ik een film van hem wilde maken. Ik heb hem verteld dat ik hem in de film zal vragen wat er met deze schaalmodellen gaat gebeuren, mocht hij er niet meer zijn. Heeft het thuis overlegd en ik heb dit voor hem emotionele moment vast gelegd. Alle opnamen zijn uit de hand gefilmd. Vanwege de vele details en zijn eigen inspraak is dit een film geworden waar veel tijd in zit, maar het resultaat mag er zijn. 

Nico, een unieke modelbouwer

10 jaar BredaGym  Via een familielid, werd ik benaderd door de hoofdtrainster van gymnastiekvereniging Bredagym. Zij vertelde mij wat hun wensen waren. Na voorstellen mijnerzijds hoorde ik een tijd niets meer van hen. Na een tijd kwam een mail met de bevestiging dat ze accoord gingen. Ik heb een middag en avond gefilmd. in de middag was de generale repetitie, in de avond de officiele uitvooering.  In de film heb ik de opnamen van de middag en avond door elkaar gebruikt. Filmtechnisch was het zeer moeilijk. Wat heel ongebruikelijk is, moest hier het publek tegen het licht inkijken. Bij een optreden was helemaal geen licht. Ik heb de hele uitvoering gefilmd met twee camera's. Een vaste camera op statief (Sony Z1) en een loopcamera (sony 730)  De opnamen zonder licht heb ik gefilmd met de Sony 730, in de stand manual, met diafragma helemaal open en een sluitertijd van 1/100 seconde  

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

18.02 | 15:36

Hallo Toon,

Ik heb je film nog steeds niet ontvangen.
Graag je e-mail adres.

Hans Baardman

...
09.05 | 16:18

Geachte filmers, ooit heeft Martin van de zomerschool een film van ons gemaakt, ook van onze fietsclub, die bestaat dit jaar 10 jaar,

...
14.01 | 15:19

Hoi Bert
Voor zover ik weet zijn de volgende oud leraren nog in leven:
Blankenstein, Walhout, Hijlaerts, Schep, (v.Oijen en Ineke administratie) en ikzelf

...
09.01 | 12:15

ik ben ook benieuwd hoe oude ze dan nu ongeveer zullen zijn.

...
Je vindt deze pagina leuk