MIJN DERDE CAMERA

Mijn derde camera was een Panasonic NV-G5500. Op een kleinigheidje na kan ik over deze camera alleen maar lovend zijn. Om met het minpunt te beginnen. De camera heeft een beperkte stand-by. Na enige tijd schakelt de camera uit. Als men wilt gaan filmen duurt het inschakelen lang, zodat men net te laat kan zijn voor de opname. Voor het overige niets dan lof. Het is een DV camera, dus met kleine casettebandjes. Beeld overbrengen naar de computer gebeurt weer met een fire-wire. Men kan met deze camera bijna onbeperkt in de stand automatisch filmen. De Leica-lens zorgt voor haarscherp beeld. Ook bij inzoemen blijft het beeld scherp. Ik heb alleen bij veel licht in de stand manual gefilmd, met een hogere sluitertijd en handmatig scherpstellen. Vaak heb ik de camera gebruikt in combinatie met een groothoeklens. Men kan met de camera ook fotograferen, met een resolutie van 4,0 Mega pixels. De foto's worden opgeslagen op een SD kaartje. Als men het gewicht en de afmeting voor lief neemt, is het een geweldige camera. In juni 2013, tijdens een vakantie in Wales (Gr.Br.) hebben mijn vrouw en ik de hoogste berg, de Snowdon beklommen. Tijdens deze beklimming kwamen we in een hevige regenbui terecht. Er was geen enkele schuilmogelijkheid. Al onze kleding was doorweekt. Helaas ook de camera. Het LCD scherm werkte niet meer. Ik heb de camera nog ter reparatie aangeboden bij een gespecialiseerd bedrijf, maar het LCD scherm was niet te repareren. Toch nog een minpunt voor deze camera. Hij kan niet tegen vocht.

Dord in Choc Chocolade evenement in Dordrecht
Pappbootrennen in Lienz (Oostenrijk)
de bedrijvigheid bij VoetbalVereniging Schelluinen
De Oude haven van Woudrichem

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Jan Roodhorst | Antwoord 16.01.2014 11:02

Via de website van de Merwefilmers kwam ik op jouw site. Netjes Toon. Je hebt veel meer gepresteerd dan ik via de club wist. Een mooi resultaat!

Ineke van den Oord | Antwoord 19.10.2013 20:38

Hall heb je aantal bezoekers omhoog gebracht tot 2100! Dank je hartelijk voor het omhoog brengen van mijn geheugen! Tot weerziens! Mail me nog even!

Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

18.02 | 15:36

Hallo Toon,

Ik heb je film nog steeds niet ontvangen.
Graag je e-mail adres.

Hans Baardman

...
09.05 | 16:18

Geachte filmers, ooit heeft Martin van de zomerschool een film van ons gemaakt, ook van onze fietsclub, die bestaat dit jaar 10 jaar,

...
14.01 | 15:19

Hoi Bert
Voor zover ik weet zijn de volgende oud leraren nog in leven:
Blankenstein, Walhout, Hijlaerts, Schep, (v.Oijen en Ineke administratie) en ikzelf

...
09.01 | 12:15

ik ben ook benieuwd hoe oude ze dan nu ongeveer zullen zijn.

...
Je vindt deze pagina leuk